tag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post83579594265369216..comments2024-01-03T15:17:26.767+02:00Comments on Viki's blog: Коледна тортаUnknownnoreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post-75549833065887904982014-09-01T09:13:01.041+03:002014-09-01T09:13:01.041+03:00Лимонената киселина консервира :) продава се нався...Лимонената киселина консервира :) продава се навсякъде - лимонтозу. Не съм правила без нея. Поздрави, ВикиВикиhttps://www.blogger.com/profile/16573397037646668842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post-319762806203597032014-08-28T18:41:50.214+03:002014-08-28T18:41:50.214+03:00А мога ли да пропусна лимонената киселина? За какв...А мога ли да пропусна лимонената киселина? За какво всъщност служи тя при захарното тесто? Нямам от къде да купя лимонена киселина и с какво мога да я заменя? Благодаря. Поздрави, Пепи :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post-57202693706763390312014-06-23T12:40:21.503+03:002014-06-23T12:40:21.503+03:00Привет, разбира се :) Желатинът се разтваря в коли...Привет, разбира се :) Желатинът се разтваря в количеството студена вода и се оставя да набъбне. След това се разтапя на водна баня и се смесва с глюкозата, лимонената киселина и глицерина (аз напоследък пропускам глицерина). Всичко това се смесва с пудрата захар и се меси до леко меко тесто - не добавяйте много пудра - то стяга след като престои 24 часа и е възможно след това да не можете да го измесите. Ако имате други върпоси, пишете ми на vaclina@abv.bg.<br />Усмихнат ден, <br />ВикиВикиhttps://www.blogger.com/profile/16573397037646668842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post-88558997511630259842014-06-20T22:23:04.382+03:002014-06-20T22:23:04.382+03:00Извинявай, но може и да ми обясниш малко по подроб...Извинявай, но може и да ми обясниш малко по подробно за захарното тесто защото не разбрах какво става с желатина и лимонената киселина. Благодаря предварително Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post-57692575994773811472013-11-25T09:58:49.252+02:002013-11-25T09:58:49.252+02:00Благодаря ти, Зори! Това е възможно най-първата ми...Благодаря ти, Зори! Това е възможно най-първата ми торта в живота :))))Викиhttps://www.blogger.com/profile/16573397037646668842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post-84234166668981204542013-11-23T00:31:35.334+02:002013-11-23T00:31:35.334+02:00Много е хубава тортата! Харесва ми, че си използва...Много е хубава тортата! Харесва ми, че си използвала само три цвята, защото стане ли въпрос за празници, хората обикновено обичат да прекаляват във всяко едно отношение.<br />Сърдечни поздрави!Zornitsa Nikiforovahttps://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post-70125677426766195352013-08-26T10:08:17.127+03:002013-08-26T10:08:17.127+03:00Благодаря, Петя :)Благодаря, Петя :)Викиhttps://www.blogger.com/profile/16573397037646668842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7056859447794959085.post-81271332515643735942013-08-21T21:15:05.141+03:002013-08-21T21:15:05.141+03:00Браво! Намирам за чудесно чувството ти за хумор, и...Браво! Намирам за чудесно чувството ти за хумор, и таланта ти, разбира се!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05336233176898575514noreply@blogger.com