четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Шоколадов блат с жълтъци

Продукти за блата (за форма 26 см.):
4 жълтъка
125 гр. меко масло
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
5-6 с.л. какао
няколко капки ванилова есенция


Приготвяне на блата
В купа разбиваме на пухкав крем маслото и захарта. Към тях прибавяме жълтъците един по един, като гледаме всеки да се е споил добре със сместа. Прибавяме и прясното мляко (на стайна температура) и ванилията. Накрая прибавяме пресятото с бакпулвера и какаото брашно. Изсипваме сместа във форма, предварително покрита с хартия за печене и намазани с мазнина стени. Печем на 180 градуса докато клечка за зъби излезе суха.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena