петък, 2 август 2013 г.

Номер 3 :)

Ето отново съм предизвикана :) Този път от Петя Стоянова и нейния блог "Кулинарни размисли и страсти". Брей, скоро ще знаете толкова много за мен, че няма да ви бъде интересно да четете нататък :) Нищо де, въпросите на Петя са интересни и мисля, че от тях и аз ще науча нещо ново за себе си :)))
Ето какво ме попита Петя и какво ѝ отговарям аз:
1. Как готварството се превърна във ваша страст?
Както с всички хубави неща - изведнъж "Прас!!! Аз умея да готвя. Брейййй, можела съм да готвя", я да взема да пробвам това как ще стане, онова и изведнъж - новизлюпено кулинарно гуру или поне с мнение за себе си на такова :)
Първите ми кулинарни интереси бяха от ученическите ми години, когато в София отвори първия китайски ресторант и на мен много, ама много ми хареса. Последва първата книга с рецепти за китайска кухня и така.
2. Каква е професията ви?
Помпозното заглавие е "Специалист работа с клиенти" - в превод Шива в рекламата - човекът проводник на информация от и към клиента, върху чиито крехки плещи тежи отговорността за благополучното достигане на рекламния носител - там където трябва :)
3. Любим продукт за приготвяне на ястия?
Мръвки!
4. Крилце или кълка?
Цялото пиле, една салата колсло, царевица с масло и 4 донъта за десерт :)))
5. Ако бяхте анимационен герой – кой щяхте да сте?
Том и Джери едновременно :) И Заекът от "Ну, Погоди"
6. Последната книга която прочетохте/или която все още четете?
В момента чета поредицата "Песен за огън и лед", преди това "Войната на студенокръвните" на Реймънд фийст", чакат ред "Спомен за светлина" на Робърт Джордън и Брандън Сандерсън, както и "Ад" на Дан Браун, и "Дневникът на Ане Франк".
7. Какво ще направите, ако смъртният ви враг ви целуне?
Ще си глътна граматиката
8. Какво похапвате често?
Ъъъъъъъъъъъъъ, аз не спирам да ям. Най-често се тъпча с шоколад, намирайки си оправданието, че е полезен почти колкото килограм портокали.
9. Сами ли се научихте да готвите или някой ви помагаше?
Ако гледането е помощ, то най-много се нагледах от баща ми. От майка ми научих как се готви за армия, демек да има за всички, с надеждата да остане малко и за следващия ден, а от татко - да не ме е страх да експериментирам и да приготвям гурмета, както му викат "за пиниз" :)
10. Показвали ли са ви по телевизията?Кога и къде? (без значение по какъв повод)
Веднъж, когато правихме благотворителния коледен базар заедно с фондация "Нашите недоносени деца". Ама верно само ме показаха, защото със скоростта на подплашен заек успях да се скрия преди микрофонът и камерата да успеят да ме достигнат. Изпитвам панически ужасТ да се показвам по телевизията, камо ли да приказвам. Колкото съм сладкодумна наяве, толкова и камерите ми връзват езика на моряшки възел.
Мил спомен от базара ми остана тази папарашка снимка, дело на една от организаторките:

И така :) Ако още някой се сети за мен, ще отговарям с удоволствие :)

3 коментара:

Петя Стоянова каза...

Вики,благодаря, че откликна на предизвикателството. Хубави почивни дни.

Gergana Lazarova каза...

Определено предизвикателството е чудесен начин всички да се опознаем по-добре. И аз пак да кажа - много бих се радвала, ако мога и на живо да се срещна с тези позитивни хора, които водят чудесни кулинарни блогове.
Поздрави, Вики! :)

Вики каза...

Петя, за мен беше истинско удоволствие!
Гергана, аз имам чувството вече, че всички по-редовни читатели на блога ме познават като петте си пръста :) За мен блогът е много личен и във всяка публикация могат да се разчетат скритите чувства и вълнения, придружаващи всяка една рецепта :)

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena