понеделник, 19 декември 2011 г.

Коледни меденки 2011

Пускам една много бърза публикация, т.е. само снимките, защото рецептата е от миналогодишните ми меденки: Общият брой декорирани меденки е 65, плюс още 40 с бяла шоколадова глазура.

Последната колекция коледни ботуши зима 2011
 
Няколко коледни играчи и джинджифилови човечета
Играчките и ботушите са правени с шаблонче от картон, ръчно изрязвани едно по едно :)
Нямам снимка на меденки с бял шоколад, но ще споделя принципа:
1 бял шоколад
2 супени лъжици олио
Шоколадът се разтапя на водна баня, добавя се олиото и се бърка докато се усвои. Водата след като кипне се маха от котлона, за да не се пресича шоколадът и да не губи блясък.
Всяка меденка се потапя в шоколадовата смес и се подрежда върху решетка, за да се охлади. За по-бързо след това ги приберете в хладилника, като внимавате да не се допират една до друга. Трябва хубаво да се втвърдят.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena