вторник, 9 април 2013 г.

Манчестър Юнайтед с маскарпоне и бял шоколад

Когато човек обича да прави нещо и когато дъъълго не си го правил, започваш да изпитваш буквално абстинентен сърбеж в ръцете, докато не ти изкочи подходящ повод да си начешеш въпросната краста. Който не е пипнал захар, той не се е пристрастил :) Удоволствието да правиш нещо, да зарадваш някого е незаменимо, особено когато виждаш детска усмивка. Поводът за днешната публикация е един малък фен на Манчестър Юнайтед, на който от сърце му пожелавам един ден не само да стане част от отбора, да надмине Бербатов, да спечели другата половинка от чифта златни обувки и една златна топка в добавка към всичко това.

Определено мога да се похваля и с поставен рекорд по скоростно приготвяне на торта - от 9.30 сутринта до 15.00 часа същия ден, включително със замесването на фондана, крема, масления крем, покриването, боядисването и всичко. Категорично можеше да има повече детайли, но лични трудности попречиха да реализирам грандиозните си планове :) Важното е, че имаше един доволен рожденник.

Заради кратките ми срокове на работа съм правила тортата с готови блатове. Сърдечни благодарности и на www.hitrini.com за чудесния печат върху фонданова хартия и адекватното съдействие при оразмеряването и всичко.


Продукти за крема

750 гр. маскарпоне
1 голяма заквасена сметана
500 гр. бял шоколад
400 мл. течна млечна сметана с минимум 30% масленост
Пудра захар на вкус

Няма да спра да повтарям никога - винаги, когато имате възможност, използвайте течна, неподсладена сметана с минимум 30% масленост. Тя няма вкус на химия и е много по-добра от подлсадената.

Разбийте маскарпонето със заквасената сметана, докато получим хомогенна смес. 
Отделно разбийте течната сметана с мъничко пудра захар до пухкавост и оставете настрани.
Разтопете белия шоколад на водна баня - винаги разтапяйте така, а не в микровълнова, за да не го претоплите. Прибавете към маскарпонето и заквасената сметана, като непрекъснато бъркате, за да не се утаи и изстуди шоколадът на дъното. След това прибавете и разбитата на крем течна сметана и разбъркайте добре. Сега вече опитайте на вкус и ако прецените, сложете още малко пудра захар.

Няма нужда от желатин, защото шоколадът стяга достатъчно.

Ами това е, нищо сложно, но това, което опитах, беше много вкусно :)


Ето и близък план на обувката - само от нея съм много доволна, защото изглежда точно доста често използвана :))))

Това от мен за днес.


6 коментара:

Kайти каза...

Да е жив и здрав малкият фен ! А тортата е хубава и тематечна :))

Вики каза...

Благодаря ти :))))

Анонимен каза...

Kolko grama e goliamata zakvasena smetana?Blagodaria!

Вики каза...

Привет, 400 грама е една голяма заквасена сметана.
Поздрави,
Вики

Анонимен каза...

Здравейте! Бих искала да попитам каква животинска сметана ползвате, за да се разбива без проблем на пухкав крем? Защото аз неведнъж съм имала проблем с това, а също смятам, че растителните сметани са несравними като вкус и качесто и се опитвам да ги избягвам. Но за съжаление на нашия пазар много трудно се намира хубава животинска сметана за разбиване.

Вики каза...

Здравейте,
наистина е така - много трудно се намира хубава животинска смета, която и да не е златна като Президент :)

Използвам една от Била - синя опаковка с кравичка, маслеността трябва да е над 33%, 35% е супер. В Лидъл млечната сметана също не е никак лоша, а и в Метро има една, за която чувам добри отзиви - на литър се продава, но не мога да дам конкретна информация за нея.

Пред това, имайте предвид, че млечната сметана не може да се разбие на такъв крем, както растителната. Ако продължите да я биете по-дълго тя се втечнява и се превръща в масло :) Затова разбивайте, до получаването на меки връхчета. Когато ходим до Гърция си купувам на Нестле 36% :)

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena