четвъртък, 1 август 2013 г.

Още една доза лични откровения :)

Тази доза лични откровения идва като поредното предизвикателство от Светлана и нейния кулинарен свят и кулинарни фантазии. Този път, обаче, няма да предизвиквам други 10, тъй като вече веднъж съм минала по този път и днес само ще изливам душата си на черно-белия лист :)
Ето и въпросите на Светлана към мен:

1. С каква цел създадохте своя блог?
С терапевтична :) Съвсем сериозно. Блогът стартира преди 2 години и половина, когато течеше третата поредна за мен година майчинство, когато започнах полека лека да усещам, че лекичко мръдвам. Няколко дъски се поразхлабиха, тежестта на ежедневието започна да разклаща психическото ми здраве. Тогава някъде започнах и да си давам сметка, че сладкарството силно ме привлича. Трябваше ми само малко камъче и то дойде от устата на една приятелка: "Защо не си направиш блог?" И така се започна. С първата публикация и ужасяваща снимка :)

2. Какво ви вдъхновява най-често?
Ами какво? Не знам. В кухнята най-често цвят, аромат, който тайно се прокрадва отнякъде. В живота ме вдъхновява семейството - желанието всеки път да ги изненадам с нещо, да видя блясъка в очите им и радостта им
3. Кои три (може и четири) думи ви описват най-точно?
Капризна
Сръдлива
Сръчна :)
4. Сладко или солено?
ШОКОЛАД!
5. Имате ли провал в кухнята и какъв е той?
О, да! Кой няма? Който казва, че няма - лъже. Любимият ми провал е съвършено красивия боровинков пай, който бях обилно подправила със сол :) Е, тогава, вярно, успях да изненадам любимия, но не така както си представях :) Изкуплението на този пай беше този:

6. Коя е любимата ви подправка?
Мента. Няма за мен друга подправка, която да ти носи толкова свежест и прохлада, а на всичкото отгоре да върви почти на всичко
7. Кое е любимото ви българско ястие?
На баба сърмичките
8. Какво може да ви изкара извън нерви?
Единственото нещо, което ме кара да повиша тон, е когато двете ми деца се скарат. Това не мога да търпя. И още нещо - правенето напук и инатът - у зрели или незрели индивиди, няма значение. Самата мисъл за това как някой ми прави напук ми повишава кръвното моментално.
9. Какво ви прави щастливи? 
Извън традиционните неща, без които не можем - здравето и обичта в семейството ми, хубавата работа и прекрасните хора, с които работя, щастлива ме правят малките придобивки от кулинарния ми свят, а в тази връзка най-щастлива би ме направил един Kitchen Aid :)
10. За какво мечтаете?
За световен мир :))))
Реално мечтая за много тривиални неща, натъжават ме жестоките гледки по улиците на жално подадени напред ръце на възрастни хора, на търсещи по кофите за боклук малки деца и ако някога имам възможност да си пожелая нещо, ще е бедността, нещастието, страданието и болестите да бъдат върнати обратно в кутията на Пандора и тя да бъде захвърлена в най-тъмното и черно място, пазена от армия безсмъртни и всесилни герои.
А в ежедневието си мечтая за един Kitchen Aid :)))
Аааааааа, да - и да ми стига времето да направя всичко, което ми се върти в главата като идеи :)

Светлана, благодаря ти за предизвикателството :)

7 коментара:

Kайти каза...

Хареса ми (цитирам) " сръдлива;капризна" :)))
Далеч по-разфокусирани и тъмни снимки сме виждали, може да добавиш и
"взискателна" към описанието си :)
Пожелавам ти този Kitchen Aid.
Поздрави !

Dani каза...

Вики, да ти се сбъднат пожеланията!
И благодаря за "повдигането на завесата" :)
Поздрави и много усмивки!

Снежанка Драгомирова-Elti каза...

Беше ми много приятно, Ваклина :) Така хубаво си го написала, кое истина, кое на шега, но все забавно.
Сърдечно поздрави, с пожелание за Kitchen Aid и световен мир :)))
Хубава вечер, мила!

Анонимен каза...

Ех, този Kitchen Aid, кой ли не го желае... Дано скоро спреш да въздишаш по него от монитора, а го правиш още по възторжено у дома - лице в лице :)
Хубав ден и приятни почивни дни, Вики!

Вики каза...

Много ви благодаря, мили дами :)

Светлана каза...

Вики, драго ми е, че откликна и отговори на моите въпроси. Беше ми много интересно да прочета публикацията - имаш страхотно чувство за хумор и съм на едно мнение с теб по някои от въпросите, особено последния. :)
Пожелавам ти все повече сладки вдъхновения и един Kitchen Aid, който да ги улеснява. :)
Слънчеви почивни дни! :)

Вики каза...

Светлана, сърдечни благодарности за предизвикателството! Стана ми изключително мило, когато получих покана от теб, защото с изненада установих, че блогът е местенце за отдих на хора, които дори и не съм подозирала, успях виртуално да срещна теб и други блогъри, да се запозная с вас и да сложим заедно основата на едно мило виртуално приятелство.
Надявам се да се отбиваш често тук на кафе и сладки приказки :)
Вики

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena