Сновейки из Pinterest, човек попада на супер яки идеи как да освежи празника, който и да било празник. На тази идея попаднах преди доста време, но така ме впечатли, че дълго обмислях кога и как да я направя. Идеята е за шоколадови яйца, напълнени със сладки жълтъци и белтъци. Много е ефектна, а децата като видяха, изпаднаха в чист потрес, че съм навряла сурово яйце в тяхното Киндерче и дълго време ми бяха да речем лееееко обидени, като даже отказаха да пробват :)
За да си направите тези яйчица, ще можете да се порадвате на първите ми сравнително постъпкови снимки, като подчертавам, идеята е много отдавна, не е моя измислица :)
Помолете някоя учтива и добре настроена кокошка да ви снесе хубави шоколадови яйца - ако имате предпочитания към марка, изрично ѝ го подчертайте, а ако не - всяко кухо отвътре яйце ще ви свърши работа :)
След като се сдобиете с такива яйчица, зарадвайте децата със съдържанието им, като внимателно прекарате остър нож по ръбовете, така че да отделите двете половини, без да ги натрошите.
Започнете да си приготвяте съдържанието:
За целта са ви нужни жълти нещица. Аз използвах праскови от компот и 2 жълтъка.
На водна баня разбих жълтъците със захарта, докато те не станаха плътни и бели. Разбивам с тел, не с миксер, защото с миксер става по-бързо, ама не сте сигурни доколко сте успели да "сготвите" яйцата. На тях им трябва по-дълга термична обработка, а миксерът за секунди ги разбива. Така че, изберете бавния, но сигурен вариант с тел :)
Междувременно, пасирайте прасковите на фино пюре и прибавете разтворения в 1 супена лъжица желатин (5 гр.). Смесете жълтъците с прасковите. Можете да прибавите малко жълта сладкарска боя, за да подсилите цвета, а ако ви е страх от яйцата (не че има за какво, де :)), ползвайте само желирани праскови, но вкусът и структурата няма да са такива.
Приберете в хладилника леко да стегнат, за да ви е удобно после да ги оформите като жълтък.
Трябват ви тези продукти, нищо повече. Смесете ги заедно, за да получите гъст кокосов крем.
Започнете с белтъка - запълнете черупките, като оставите малко кладенче в средата, където ще позиционирате жълтъка. Прибавете отгоре жълтъка, намажете ръбчетата на яйцата с малко шоколад, за да ги слепите отново, задръжте за секунди и приберете в хладилника за изяждане.
А ако всичко това ви се струва страхотна галимация, просто пригответе ароматен крем от изброените продукти и поднесете така:
Весели великденски празници!

За да си направите тези яйчица, ще можете да се порадвате на първите ми сравнително постъпкови снимки, като подчертавам, идеята е много отдавна, не е моя измислица :)
Помолете някоя учтива и добре настроена кокошка да ви снесе хубави шоколадови яйца - ако имате предпочитания към марка, изрично ѝ го подчертайте, а ако не - всяко кухо отвътре яйце ще ви свърши работа :)

След като се сдобиете с такива яйчица, зарадвайте децата със съдържанието им, като внимателно прекарате остър нож по ръбовете, така че да отделите двете половини, без да ги натрошите.
Започнете да си приготвяте съдържанието:
Жълтъци

За целта са ви нужни жълти нещица. Аз използвах праскови от компот и 2 жълтъка.
На водна баня разбих жълтъците със захарта, докато те не станаха плътни и бели. Разбивам с тел, не с миксер, защото с миксер става по-бързо, ама не сте сигурни доколко сте успели да "сготвите" яйцата. На тях им трябва по-дълга термична обработка, а миксерът за секунди ги разбива. Така че, изберете бавния, но сигурен вариант с тел :)
Междувременно, пасирайте прасковите на фино пюре и прибавете разтворения в 1 супена лъжица желатин (5 гр.). Смесете жълтъците с прасковите. Можете да прибавите малко жълта сладкарска боя, за да подсилите цвета, а ако ви е страх от яйцата (не че има за какво, де :)), ползвайте само желирани праскови, но вкусът и структурата няма да са такива.
Приберете в хладилника леко да стегнат, за да ви е удобно после да ги оформите като жълтък.
За белтъците:

Трябват ви тези продукти, нищо повече. Смесете ги заедно, за да получите гъст кокосов крем.
Сглобяването:

Започнете с белтъка - запълнете черупките, като оставите малко кладенче в средата, където ще позиционирате жълтъка. Прибавете отгоре жълтъка, намажете ръбчетата на яйцата с малко шоколад, за да ги слепите отново, задръжте за секунди и приберете в хладилника за изяждане.
А ако всичко това ви се струва страхотна галимация, просто пригответе ароматен крем от изброените продукти и поднесете така:

Весели великденски празници!
9 коментара:
Супер идея! Много ми харесват такива миниатюрни занимания!
Браво!
Поздравления и светли празници!
Велика идея!!!
Хубави празници и на теб Вики ! Как си изненадала децата... съвсем в твой стил :)
Красива и вкусна изненада, Вики!
Хубави празници!
Определено е много оригинална идея! И аз знам за нея отдавна, но ти поне си се решила, Вики (аз не). :)
Светли празници!
Ух, че хубаво! Прекрасен десерт си направила, мила. Светли Великденски празници на всички!
Христос Воскресе!
Желая здраве и късмет а едно яйчице ще ми дойде много добре :)
Поздрави
Благодаря, скъпи дами! Честит празник!
Много идейно....за догодина!
Хубав ден!
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!