петък, 25 март 2011 г.

Пълнени пилешки бутчета с хлебни трохи и спанак

Представям ви една от онези рецепти "по вдъхновение", когато идеята те удря по главата. Видях, че бутчета могат да се пълнят от едно предаване на Жак Пепен, в което той напълни пуйка с трохи от царевичн хляб и разни други зеленчуци. Ето и моята интерпретация на тема пълнени бутчета.
Продукти за 2 порции:
2 пилешки бутчета 
шепа спанак
стрък пресен лук
стрък пресен чесън 
1 с.л. магданоз 
1 с.л. целина листа
2 филийки хляб
3-4 сушени манатарки
сол, черен пипер на вкус
1 с.л. масло

Приготвяне:

Бутчетата се обезкостяват по следния начин: правим разрез през средата на горната част (там където е кокала). Разтваряме месото и зпочваме да изрязваме жилите, които придържат месото за кокала. След това се прекъсва връзката с кокала на долното бутче. 

В купа с около 100 мл. топла вода накисваме манатарките и оставяме да престоят, за да омекнат. В друга купа натрошаваме хляба - аз използвах пълнозърнест. Хубаво е той да е по-стар, за да не стане попара. В тиган задушаваме с масло ситно нарязаните спанак, чесън и пресен лук.Към тях прибавяме ситно накълцаните манатарки. Добавяме водата, в която са киснати и подправките и оставяме да поври за минута. Със сместа заливаме хляба и разбъркваме хубаво да се смесят. Пълним бутчетата, като аз слагам от сместа и под кожата на пилето, защипваме с клечки за зъби (вкъщи ги ползваме за всичко, но не и по предназначение :) и оставяме в хладилника да престоят известно време. Може и да се пекат веднага, аз без угризения ги оставих половин ден. Ако остане от сместа, сложете я като канапе в тавичката за печене. 

Печем на 180 градуса под фолио за около 20 минути. След това махаме фолиото и печем до готовност на месото.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena