вторник, 24 февруари 2015 г.

Шоколадов пудинг

Някъде преди седмица заедно с блога пораснахме и станахме на цели 4 годинки. Реално погледнато, най-дългото ми увлечение до сега :) Започнахме наивно, запалени къде от скука, къде от интерес, къде от страст... Започнахме плахо, с опити, които тогава определяхме като вълнуващи, блестящи и достойни за показване в интернет :) :) :)

В началото копирах и преписвах рецепти, зашото беше просто някакво начало, а днес... днес се опитвам да правя наистина нещо свое, да не се страхувам да експериментирам, да се уча, да осъзнавам колко още много имам да се уча... Изпитвам някакъв огромен сантимент към това си мое местенце, защото не аз, а то разви мен, така че му дължа поне веднъж публикация, посветена на рождения му ден :)

С днешната рецепта наистина ми се иска, колкото и щуро да звучи, да почерпя за това, което съм, благодарение на това, в което пиша сега :)

Днес ще се почерпим с шоколадов пудинг. Ама истински! Такъв, какъвто, да ме прощава доктор Йоткер, не може да се предложи в пакетче със сухо съдържание:
Home made chocolate pudding

Защото, да "Домът е там, където има пудинг", да, ама домашен! Тук, ако имаше емотикони, щях да сложа едно плезещо се личице :) Вие добре си знаете, колко съм "За" сухите храни (въпреки че, ако се върнете назад, много назад в публикациите, ще видите, че и аз съм ползвала такива) и затова днес ще ви покажа как можете да помахате за довиждане на пакетчетата за 3 минути и за точно толкова време бъркане + още около час изстиване ще имате мноооого повече удоволствие и мноого повече примлясвания, докато ви облизват и последните останки от съдържанието на купичките :) :) :)

Всеки пакетиран артикул има своя естествен еквивалент и номерът е просто да го открием. Това едва ли е първата рецепта за пудинг във виртуалното пространство, едва ли ще е и последната, но тази е моята си импровизация.


Home made chocolate pudding


Плътен и в същото време лек и убийствено шоколадов.

За да си направите такъв у дома, са ви нужни:

60 гр. какао
4 жълтъка
40 гр. мед
80 гр. захар
40 гр. царевично нишесте
200 мл. пълномаслена сметана
300 мл. пълномаслено прясно мляко
50 гр. масло
100 гр. черен шоколад

Home made chocolate pudding

Приготвяне


Разбийте жълтъците с тел, прибавете към тях нишестето, какаото, около 100 мл. мляко, меда и захарта. Разбийте добре, не трябва да има бучки. Добре е да пресеете какаото предварително, за да махнете топченцата, но и да не го направите, не е фатално. После ще ви обясня как да премахнете бучките :)

Сложете на умерен котлон сметаната и останалото мляко да се загреят. Когато започнат да се образуват балончета, започнете постепено да наливате тази смес към жълтъците и какаото, като не спирате да бъркате. Пресипете всичко обратно в тенджерката и върнете на котлона. 

Бъркайте непрекъснато, за да избегнете загаряне и бучки. Сместа бързо започва да се сгъстява. Бъркайте около 3-4 минути и махнете от огъня.

Начупете шоколада и прибавете нарязаното на парченца студено масло. Разбъркайте добре, докато се стопят и двете.

Home made chocolate pudding

Оставете на стайна температура, като разбъркване на често, за да не се образува онази коричка, която разваля целия кеф. Като се поохлади, завийте в прозрачно фолио, като то трябва да бъде плътно върху пудинга, за да не се образува онази въпросна кора, и приберете в хладилника. След около час е готово за консумация.

Можете да пресипете във формичка и ако оцелее 6 часа по-късно, можете и да извадите в някаква красива фигурка, типична за рекламите :))) При мен не оцеля...

Home made chocolate pudding

Това е нашият празник, на себе си пожелавам повече време за това мое чедо :)

15 коментара:

Hristinka Koleva каза...

Честит празник! Пожелавам ти винаги да имаш вдъхновението за още прекрасни рецепти!
Пудинга е чудесен и непременно ще го направя!
Поздравления!

Dani каза...

И аз ти пожелавам да имаш повече време :)
Пудингът е чудесен, Вики!

Йоланта Делибозова каза...

Страхотното ми момиче то! Толкова съм щастлива, че те открих покрай феноменалния ти сладолед с крем сирене! И с радост мога да те нарека моя приятелка! Прегръщам те сладурано! Честит ти празник на вкусното местенце!

Вики каза...

Христинка, Дани, сърдечно благодаря и дано пожеланията ви се сбъднат :) Вдъхновение и свободно врем, еееех!
Йолинка, нали знаеш, мила, колко особен сантимент имам към теб и колко съм щастлива, че наминаваш при мен? Прегръдки!

Снежанка Драгомирова-Elti каза...

Честити Рождени Дни! И на теб, и на блога, Вики! Прави това, което те прави щастлива!

Вики каза...

Благодаря ти, Снежи :) :) :) Един ден наистина ще дойде моментът да правя това, което ме прави истински щастлива, сигурна съм!
Прегръдки!

traiana каза...

Честита блогогодинка, Вики! Разкошен пудинг, непременно ще пробвам. Поздрави!

tillia каза...

Честита годишнина, Вики! Увлечението ти да не прекъсва и да продължаваш да запълваш това вкусно местенце с още много рецепти!
Поздрави!

Вики каза...

Благодаря ви много, момичета!

Албена Павлова каза...

Вики, честито! Желая ти и занапред да си така творческо-кулинарно активна!
Харесват ми твоите рецепти и вече съм пробвала успешно две-три. Преди два дни използвах шоколадов крем за торта от твоите и стана великолепен!
Сърдечни поздрави!

Вики каза...

Албенче, благодаря ти!
Сърдечни поздрави и на теб!

Анонимен каза...

Честита годишнина!

Вики каза...

Благодаря :)

Анонимен каза...

it happens. https://imgur.com/a/3A8PDGL https://imgur.com/a/VkaWGmh https://imgur.com/a/uusjsou https://imgur.com/a/zWMfTtP https://imgur.com/a/QOz4vUC https://imgur.com/a/JerTvtm https://imgur.com/a/v2wUnaC

Nevi Vasileva каза...

Страхотен блог, благодаря Ви, че споделихте тази статия. Коментирам, тъй като съм приятно изненадан и впечатлен! Успех!
╰┈➤ ① SEO оптимизация и консултации

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena