сряда, 27 април 2011 г.

Рула от кайма с кабанос и кашкавал

Ето това ми хрумна днес вместо досадното руло Стефани. Дотолкова ми е писнало от еднообразните възможности на каймата, тип кюфтета, мусака, въпросното руло... Много ми е трудно да разнообразявам трапезата, но днес, необичайно ми хрумна да направя нещо ново и интересно с каймата:

В разрез


Продукти:
500 гр. кайма
1/2 глава лук
1 яйце
1 филийка хляб
сол, черен пипер, кимион
Плънка:
1 кабанос
2 стерилизирани домата и около 50 гр. доматено пюре
2-3 резена сушени манатарки
2-3 скилидки чесън
2-3 кисели краставички

Приготвяне:
Омесваме продуктите за рулото, както за кюфтета. Плънката приготвяме така: нарязваме кабаноса на полумесеци и го запържваме със съвсем малко мазнина, тъй като той си пуска достатъчно. Когато се зачерви, добавяме накълцания на ситно чесън, доматите (на ситно) и пюрето. Може да се сложи щипка захар, ако доматите са по-кисели. На финала добавяме натрошената на прах манатарка и киселите краставички. Подправяме със сол.

От алуминиево фолио нарязваме 4 листа с ширина около 15 см., които леко намазняваме с олио. Разстиламе каймата по дължината на листа - трябва да е максимално тънко, като внимаваме да няма дупки. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал и разпределяме плънката. За да завием рулото, прихващаме единия, по-тесен, край на фолиото и внимателно завиваме рулата. Отсрани леко се приглаждат, за да не изтече плънката. Печем на 180 градуса около 15 минути или докато започнат да придобиват готов вид. Поръсваме с кашкавал и запичаме за още 10тина минути, докато се зачерви кашкавалът. 

Със зелена салатка вървят екстра.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena