вторник, 3 януари 2012 г.

Торта "Шапката на готвача"

Тази торта, ако щете вярвайте правих за едно 13-годишно момче! Много рядко срещано нещо е да видиш толкова сериозна насоченост у един тийнейджър. Той просто иска да стане готвач, проявява неистов интерес към всичко, което може да се сготви и надявам се скоро да слави името си сред най-добрите български кулинари. Първоначално идеята беше тортата да е на коледна тематика, все пак е роден на 23-ти декември, но впоследствие майка му предложи кулинарната тема. Доста мислих какво да бъде, тя предложи някакъв черпак, но ми се струваше някак далечно. Реших да използвам символиката на готварската шапка и то не коя да е, а тази на The Chef. Струваше ми се, че само бяло няма да откроява тортата особено, затова подредих шапката върху една дъска за рязане и прибавих логото на The Lord of the Chefs като финален завършек на тази торта:

Част от шапката е шоколадов кекс, който изпекох в тясна и висока форма и след това изрязах, измазах и покрих. Долната част си е торта, както и дъската.

Блатовете са какаови, кремът отвътре е шоколадов мус с белтъци, сиропирана е с компот от праскови. Кексът е по рецептата ми за блат с жълтъци.

И за да не остана по-назад, и аз получих подарък:
Благодаря от сърце!

2 коментара:

di_ani каза...

Много оригинална торта, прекрасна идея и изпълнение.
Моите адмирации и към малкия кулинар, Диана

Вики каза...

Благодаря ви Диана, наистина се надявам да съм постигнала желаният ефект :)

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena