петък, 16 септември 2011 г.

Торта "Бен Тен Ултраизвънземен"

Ето че дойде и рожденият ден на големия ми син. Той, милият, имаше цяло лято да реши каква точно да му е тортата и след като успях да го убедя, че никой не може да изяде 5 торти (на Бен Тен, Бакуган, Мечо пух, Макуин и Спайдърмен) си стиснахме ръцете на темата Бен Тен. Добре де, но дълбоко навлезлите в тази тема родители знаят, че има филмче "Бен Тен", "Бен Тен - Извънземна сила" и "Бен Тен - Ултраизвънземен". Даде ми се ясно да разбера, че няма да мина с нещо лесно и че цитирам: "Искам Ултрачовекозавър, Армодрило, Апоплексианеца, Ултра Страшен студ и оня - костенурката, как беше, аааааааааааа да - Тайфун!" Да си призная, спрях да слушам още на първото извънземно и само него реших да направя. Ми то за толкоз извънземни, които ми се изредиха, няма да има място на масата, камо ли върху тортата. 

 С гордост ви представям Ултрачовекозавър!
Ето и самата гадинa
Излишно е да казвам колко беше щастлив синът ми и колко време ми отне да направя този звяр! 
Реших отново да експериментирам с пълнежа и след като получих категоричното изискване за шоколадов крем, сътворих това:

Шоколадов мус:

2 консерви подсладено кондензирано мляко
2 пудинга без варене Шоколад
2 натурални шоколада
400 гр. течна сладкарска сметана
1 ч.ч. студена вода

Разбиваме кондензираното мляко с миксер докато се сгъсти леко. Към него добавяме разтопения на водна баня шоколад. Като поеме добре, слагаме водата и двата пудинга на прах. Накрая смесваме добре с предварително разбитата сладкарска сметана. Кремът става много гъст и е много удобен за работа, а наистина е страшно вкусен.

Блатовете (готови) сиропирах само с вода, защото иначе направо ще лепнат зъбите от сладко.

7 коментара:

Анонимен каза...

Здравей Вики!! Интересува ме шоколадовия мус - ако направя половината количество и му сложа масло, ще се напука ли крема, понеже ми трябва за украса на къпкейкове? След като стегне шоколада, няма ли много да се втвърди и ще може ли да се шприцова? Благодаря предварително!
Пепи Деликостова

Вики каза...

Привет, Пепи,
мусът е достатъчно стегнат за шприцоване. Аз бих сложила съвсем малко масло (по-скоро за всеки случай, тъй като не съм опитвала да шприцовам), но тъй като кремът се приготвя изцяло студен, вероятността маслото да стане на парцали е голяма. Може би ако го направиш в следната последователност ще се получи:
Топиш маслото и шоколада едновременно, после добавяш останалите продукти. Мисля, че дори няма да има нужда да престоява в халдилник, а директно ще може да се шприцова.

Ще се радвам да споделиш резултата от този експеримент.
Слънчев ден,
Вики

Анонимен каза...

Здравей Вики! Мусът стана уникален.... от всичко сложих половината - шоколада беше карамелен, сложих и една чаша разбита сметана. Маслото го направих както ме посъветва, стегна чудесно. Напълних тарталети и вече е любимият ми мус! Благодаря ти, спокойна вечер :) Пепи Деликостова

Вики каза...

Браво, Пепи! Много се радвам, че ти е допаднал, а и че сподели, че става за шприцоване от първа ръка! Благодаря ти и слънчев ден!

Анонимен каза...

Здравей Вили, искам да попитам пудинг трябва ли да е разбит според указанията на опаковката или се добавя направо към кондензирано то мляко?
Поздрави,
Радс

Анонимен каза...

Извинявам се за грешките ВиКи, но пиша от тел.

Вики каза...

Здравей, Радс, да, разбий според указанията. Поздрави, Вики

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena