Продукти
1 п. сирене крема
1 заквасена сметана
пудра захар на вкус
1 п. желатин
4-5 праскови от компот
Приготвяне
Крема сиренето и захарта се разбиват на кремче (най-лесно става с пасатора, не с бъркалки). Захарта трябва хубаво да се поеме, да не се виждат бучици. Кремът става почти течен. Опитвате, ако искате добавяте още захар (аз го предпочитам по-тръпчиво). После се добавя и сметаната и пак бъркаш докато хубаво поеме. Накрая пасирани праскови (колко едро е по преценка, аз обичам да се усещат парченцата).
Готовият, разтворен на водна баня, желатин се добавя на капки в крема - трябва да се внимава да не се пресече - сместа е студена и ако се изсипе наведнъж, става на конци и се губи ефекта. Като е готово - в хладилника за 30 минутки някъде, докато стане гъстичък крема.
Готовият, разтворен на водна баня, желатин се добавя на капки в крема - трябва да се внимава да не се пресече - сместа е студена и ако се изсипе наведнъж, става на конци и се губи ефекта. Като е готово - в хладилника за 30 минутки някъде, докато стане гъстичък крема.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!