четвъртък, 26 май 2011 г.

Блат "Италиански шоколадов"

Продукти за блата (за три блата с диаметър 26 см)
2 ч.ч. захар
2 яйца
100 гр. меко масло
2 ч.ч. прясно мялко
250 гр. пълномаслено кисело мляко
2 ч. л. сода
220 гр. брашно
100 гр. натурален шоколад
1 ч.л. ванилова есенция
2 с.л. какао

Приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, докато стане пухкаво. Добавяме яйцата и отново разбиваме. Към всичко това настъргваме шоколада на ситно ренде. Отделно смесваме млеката и ванилията и добавяме към маслената смес. В трета купа смесваме брашното, какаото и содата и постепено добавяме към останалата част от тестото. 
Сместа се пече на 3 пъти в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути или докато клечката излезе суха. Това тесто отнема много време за печене и трябва много търпение, защото самото то е по-рядко, но пък наистина е страшно вкусно.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena