Източник - кулинарно с Йоана
Продукти
60 гр. меко масло
150 гр. захар
1 голямо яйце, със стайна температура
150 гр. брашно
120 мл. прясно мляко, със стайна температура
1 щипка сол
1/2 ч. лъж. ябълков оцет
1/2 ч. лъж. сода бикарбонат
1 суп. лъж. какао
1 ч. лъж. ванилова есенция
червена сладкарска боя
150 гр. захар
1 голямо яйце, със стайна температура
150 гр. брашно
120 мл. прясно мляко, със стайна температура
1 щипка сол
1/2 ч. лъж. ябълков оцет
1/2 ч. лъж. сода бикарбонат
1 суп. лъж. какао
1 ч. лъж. ванилова есенция
червена сладкарска боя
Приготвяне
В купа разбиваме маслото и захарта с миксер. Добавяме яйцето и разбиването продължава още малко. на 3-4 пъти изсипваме брашното, като редуваме с прясното мляко. Прибавяме ванилията, какаото, солта и боята. Отделно "загасяме" содата с ябълковия оцет, разбъркваме и веднага изсипваме в кексовата смес. Разбъркваме хубаво.
Печем на 180 градуса върху хартия за печене.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!