четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Спаначена супа

Тази елементарна за приготвяне супичка ми е спомен от детските години, любима от тогава, а по време на втората си бременност изяждах литри от нея. В нея няма нищо сложно, става много бързо и силно се надявам да се хареса на Попайските любители. Мъжът ми нарича супата "зеленаж". За него приготвям друга супа от спанак, рецептата - пак тук



Продукти
500 гр. спанак
шепа фиде
1 вр. пресен лук (може и стар)
сирене на вкус
сол на вкус

Приготвяне
В тенджера кипваме вода и добавяме нарязания на лентички спанак (може и да се накъса ако ви мързи :), също и нарязания на ситно пресен лук (ако е стар - слагам цялата обелена глава, без да я режа). Като поври известно време, слагам фидето и солта. Когато то се свари, натрошавам сирене и оставям за не повече от минута. Свалям от огъня. По желание при сервиране се добавя още натрошено сирене. Сервира се топла. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena