Този месец стават три години от загубата на обичания ми дядо Радко. Той много обичаше картофи във всякаква форма и в негова памет искам да споделя една негова рецепта за картофено пюре. Снимка нямам, защото късно започнах да снимам, но обещавам вкусът да да ви хареса.
Продукти
5-6 големи картофа
1 глава стар лук
около 50 гр. масло
2 ч.л. сладък червен пипер
2 ч.л. чубрица
сол на вкус
Приготвяне
Сваряваме измитите картофи с кората. Когато са готови, оставяме да поизстинат - толкова, че да можем да ги обелим. Нарязваме на ситно лука и го запържваме в маслото. Слагаме да се запържи и червеният пипер. След около половин минута (червеният пипер не трябва да прегаря) започваме да добавяме картофите. Целта не е да ги режем или да ги мачкаме с преса, ами хващаме картофа и го смачкваме в шепа. Прибавяме чубрицата и солта и разбъркваме докато сместта стане златисто-червена. Поднася се топло, както отделно, така и като гарнитура към всякакви печени меса.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!