четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Пържено картофено пюре

Този месец стават три години от загубата на обичания ми дядо Радко. Той много обичаше картофи във всякаква форма и в негова памет искам да споделя една негова рецепта за картофено пюре. Снимка нямам, защото късно започнах да снимам, но обещавам вкусът да да ви хареса.

Продукти

5-6 големи картофа
1 глава стар лук
около 50 гр. масло
2 ч.л. сладък червен пипер
2 ч.л. чубрица
сол на вкус

Приготвяне

Сваряваме измитите картофи с кората. Когато са готови, оставяме да поизстинат - толкова, че да можем да ги обелим. Нарязваме на ситно лука и го запържваме в маслото. Слагаме да се запържи и червеният пипер. След около половин минута (червеният пипер не трябва да прегаря) започваме да добавяме картофите. Целта не е да ги режем или да ги мачкаме с преса, ами хващаме картофа и го смачкваме в шепа. Прибавяме чубрицата и солта и разбъркваме докато сместта стане златисто-червена. Поднася се топло, както отделно, така и като гарнитура към всякакви печени меса.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena