четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Спаначена крем супа

Както казах, мъжът ми не харесва този "зеленаж", но пък обожава кремообразния му вариант. Сервира се с крутончета, които ще опиша как приготвям. Обикновено приготвям доста повее, защото едни палави ръчички постоянно ги крадат от купичката...



Продукти

500 гр. спанак
2-3 картофа
1 с.л. масло
сол на вкус
50 мл. прясно мляко (може и сметана за готвене)
топено-пушено сирене

Крутони
хляб
зехтин или масло
сол и чубрица на вкус

Приготвяне

Почистеният спанак и нарязаните на дребно картофки се варят подослени до готовност. На финала добавяме маслото, нарязаното на парченца пушено сирене, което е според вкуса - аз слагам около 1/3 опаковка, прясното мляко или сметаната (слагам каквото имам). Варим докато се стопи сиренето и след това разбиваме с пасатор.

За крутоните - в тиган сгорещяваме мазнината и слагаме нарязания на малки кубчета хляб. Посоляваме и добавяме чубрицата. Запържваме докато се зачервят равномерно. Може и да ги опечем във фурната, но става доста бавно и си е чисто разхищение на ток :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena