Както казах, мъжът ми не харесва този "зеленаж", но пък обожава кремообразния му вариант. Сервира се с крутончета, които ще опиша как приготвям. Обикновено приготвям доста повее, защото едни палави ръчички постоянно ги крадат от купичката...
Продукти
500 гр. спанак
2-3 картофа
1 с.л. масло
сол на вкус
50 мл. прясно мляко (може и сметана за готвене)
топено-пушено сирене
Крутони
хляб
зехтин или масло
сол и чубрица на вкус
Приготвяне
Почистеният спанак и нарязаните на дребно картофки се варят подослени до готовност. На финала добавяме маслото, нарязаното на парченца пушено сирене, което е според вкуса - аз слагам около 1/3 опаковка, прясното мляко или сметаната (слагам каквото имам). Варим докато се стопи сиренето и след това разбиваме с пасатор.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!