Когато големият ми син беше малко бебе, нямах особено много време за прекарване в кухнята, по-точно - никакво време, тъй като той обсебваше цялото ми внимание. Затова трябваше да се науча да приготвям много бързо разни ястия, но в същото време да запазя традицията на масата да се сервира вкусно и топло ядене.
Рецептата, която ще напиша, бие всички мои рекорди по време за приготвяне - всичко на всичко около 5 минути, а резултатът е ммммммм.
Продукти
Пакет замразени пилешки бутчета (цели или само долни)
Пакет кус-кус или други малки макарони
Топено-пушено сирене
Течна сметана за готвене - 1/2 чаша
Сол, босилек и черен пипер (по желание)
Приготвяне
Кус-кусът, както е суров, се изсипва в тавичка, аз ползвам керамична. Върху него се слагат замразените бутчета, топеното сирене, нарязано на кръгчета, сметаната и подправките, залива се с вода до ръба (пастата трябва да е добре покрита, може би съотношението е около 1 към 2) и печем в умерена фурна докато се поеме водата и пилето е готово. Единственият каприз на това ястие е да внимаваме да не пресушим пастата. Тя трябва да остане сочна, затова следете количеството на водата. Може за подсилване на вкуса да се добави кубче бульон.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!