Някъде преди седмица заедно с блога пораснахме и станахме на цели 4 годинки. Реално погледнато, най-дългото ми увлечение до сега :) Започнахме наивно, запалени къде от скука, къде от интерес, къде от страст... Започнахме плахо, с опити, които тогава определяхме като вълнуващи, блестящи и достойни за показване в интернет :) :) :)
В началото копирах и преписвах рецепти, зашото беше просто някакво начало, а днес... днес се опитвам да правя наистина нещо свое, да не се страхувам да експериментирам, да се уча, да осъзнавам колко още много имам да се уча... Изпитвам някакъв огромен сантимент към това си мое местенце, защото не аз, а то разви мен, така че му дължа поне веднъж публикация, посветена на рождения му ден :)
С днешната рецепта наистина ми се иска, колкото и щуро да звучи, да почерпя за това, което съм, благодарение на това, в което пиша сега :)
Днес ще се почерпим с шоколадов пудинг. Ама истински! Такъв, какъвто, да ме прощава доктор Йоткер, не може да се предложи в пакетче със сухо съдържание:
С днешната рецепта наистина ми се иска, колкото и щуро да звучи, да почерпя за това, което съм, благодарение на това, в което пиша сега :)
Днес ще се почерпим с шоколадов пудинг. Ама истински! Такъв, какъвто, да ме прощава доктор Йоткер, не може да се предложи в пакетче със сухо съдържание:
Защото, да "Домът е там, където има пудинг", да, ама домашен! Тук, ако имаше емотикони, щях да сложа едно плезещо се личице :) Вие добре си знаете, колко съм "За" сухите храни (въпреки че, ако се върнете назад, много назад в публикациите, ще видите, че и аз съм ползвала такива) и затова днес ще ви покажа как можете да помахате за довиждане на пакетчетата за 3 минути и за точно толкова време бъркане + още около час изстиване ще имате мноооого повече удоволствие и мноого повече примлясвания, докато ви облизват и последните останки от съдържанието на купичките :) :) :)
Всеки пакетиран артикул има своя естествен еквивалент и номерът е просто да го открием. Това едва ли е първата рецепта за пудинг във виртуалното пространство, едва ли ще е и последната, но тази е моята си импровизация.
Плътен и в същото време лек и убийствено шоколадов.
За да си направите такъв у дома, са ви нужни:
60 гр. какао4 жълтъка
40 гр. мед
80 гр. захар
40 гр. царевично нишесте
200 мл. пълномаслена сметана
300 мл. пълномаслено прясно мляко
50 гр. масло
100 гр. черен шоколад
Приготвяне
Разбийте жълтъците с тел, прибавете към тях нишестето, какаото, около 100 мл. мляко, меда и захарта. Разбийте добре, не трябва да има бучки. Добре е да пресеете какаото предварително, за да махнете топченцата, но и да не го направите, не е фатално. После ще ви обясня как да премахнете бучките :)
Сложете на умерен котлон сметаната и останалото мляко да се загреят. Когато започнат да се образуват балончета, започнете постепено да наливате тази смес към жълтъците и какаото, като не спирате да бъркате. Пресипете всичко обратно в тенджерката и върнете на котлона.
Бъркайте непрекъснато, за да избегнете загаряне и бучки. Сместа бързо започва да се сгъстява. Бъркайте около 3-4 минути и махнете от огъня.
Начупете шоколада и прибавете нарязаното на парченца студено масло. Разбъркайте добре, докато се стопят и двете.
Начупете шоколада и прибавете нарязаното на парченца студено масло. Разбъркайте добре, докато се стопят и двете.
Можете да пресипете във формичка и ако оцелее 6 часа по-късно, можете и да извадите в някаква красива фигурка, типична за рекламите :))) При мен не оцеля...
Това е нашият празник, на себе си пожелавам повече време за това мое чедо :)
15 коментара:
Честит празник! Пожелавам ти винаги да имаш вдъхновението за още прекрасни рецепти!
Пудинга е чудесен и непременно ще го направя!
Поздравления!
И аз ти пожелавам да имаш повече време :)
Пудингът е чудесен, Вики!
Страхотното ми момиче то! Толкова съм щастлива, че те открих покрай феноменалния ти сладолед с крем сирене! И с радост мога да те нарека моя приятелка! Прегръщам те сладурано! Честит ти празник на вкусното местенце!
Христинка, Дани, сърдечно благодаря и дано пожеланията ви се сбъднат :) Вдъхновение и свободно врем, еееех!
Йолинка, нали знаеш, мила, колко особен сантимент имам към теб и колко съм щастлива, че наминаваш при мен? Прегръдки!
Честити Рождени Дни! И на теб, и на блога, Вики! Прави това, което те прави щастлива!
Благодаря ти, Снежи :) :) :) Един ден наистина ще дойде моментът да правя това, което ме прави истински щастлива, сигурна съм!
Прегръдки!
Честита блогогодинка, Вики! Разкошен пудинг, непременно ще пробвам. Поздрави!
Честита годишнина, Вики! Увлечението ти да не прекъсва и да продължаваш да запълваш това вкусно местенце с още много рецепти!
Поздрави!
Благодаря ви много, момичета!
Вики, честито! Желая ти и занапред да си така творческо-кулинарно активна!
Харесват ми твоите рецепти и вече съм пробвала успешно две-три. Преди два дни използвах шоколадов крем за торта от твоите и стана великолепен!
Сърдечни поздрави!
Албенче, благодаря ти!
Сърдечни поздрави и на теб!
Честита годишнина!
Благодаря :)
it happens. https://imgur.com/a/3A8PDGL https://imgur.com/a/VkaWGmh https://imgur.com/a/uusjsou https://imgur.com/a/zWMfTtP https://imgur.com/a/QOz4vUC https://imgur.com/a/JerTvtm https://imgur.com/a/v2wUnaC
Страхотен блог, благодаря Ви, че споделихте тази статия. Коментирам, тъй като съм приятно изненадан и впечатлен! Успех!
╰┈➤ ① SEO оптимизация и консултации
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!