сряда, 9 март 2011 г.

Мъфини със стафиди и шоколадова глазура

Тези мъфини правих за сирни заговезни. И за да сме поне малко в час с празника глазурата е с крем сирене и шоколад. 

Винаги залагам на една и съща изпитана рецепта и към нея добавям разни модификации и експериментирам с вкусове. От това количество излизат 15 средно големи мъфина.

Продукти за мъфините 
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. ванилова есенция
120 мл. прясно мляко
150 гр. масло
1 малко пакече стафиди

Приготвяне:
При приготвянето на перфектния мъфин е много важно продуктите да са на стайна температура. Нищичко няма да им стане, ако си ги приготвите още от предната вечер. Разбиваме яйцата със захарта. Когато сместа стане еднородна, към нея се прибавя маслото. Аз разбивам с тел, не с миксер. Когато маслото се смеси добре с яйцата и захарта, прибавяме леко заттопленото прясно мляко и ваниловата есенция. Накрая пресяваме брашното и бакпулвера. Нужни са само няколко леки разбърквания, колкото да поеме брашното. На финала прибавяме стафидите и леко разбъркваме. 

Печем на 180 градуса предварително загрята фурна. Като се понадигнат проверяваме с клечка за зъби. Вадим веднага щом тя излезе суха. Не трябва да се прекалява с печенето, за да не станат сухи.

Глазура
1 п. крем сирене
1 малка опаковка течен шоколад
50 гр. масло
2-3 с.л. пудра захар (количеството е на вкус)

Разбиваме маслото със захарта. Към него прибавяме крем сиренето. Когато кремът стане гладък, добавяме и течния шоколад. Шприцоваме върху охладените мъфини. Ако сместа е течна, оставете в хладилник за малко.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena