Аз карфиол не обичам, освен на царска туршия, но мъжът ми обожава тази супа и когато влезем в сезона на карфиола не пропускам да зарадвам стомаха му с нея.
Продукти:
1/2 малка глава лук
2 моркова
2-3 картофа
1/2 малка глава карфиол (само розичките, без дръжките)
1 с.л. масло
2/3 топено-пушено сирене
3-4 с.л. прясно мляко или готварска сметана
сол на вкус
Приготвяне
В тенджера задушаваме ситно нарязания лук с маслото. След това добавяме морковите и задушаваме отново. Прибавяме карфиола и картофите, нарязани на дребно и задушаваме с малко сол. След като задушим леко зеленчуците, доливаме вода и оставяме на тих огън да ври до готовност. Нарязваме на едри парчета топеното сирене (аз използвам "Жоси") и прибавяме млякото или сметаната. Оставяме още минута две, докато сиренето започне да се топи и пасираме. Сервира се топла с крутони.
Бон апети!
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!