750 мл. охладена сладкарска сметана
60 гр. масло, нарязано на кубчета
400 гр. качествен бял шоколад
няколко капки ванилова есенция
няколко капки бадемова есенция
1 чаша сметана и маслото се поставят на котлона докато започнат да се образуват мехурчета. Сваля се от котлона и се изсипва при фино нарязания бял шоколад. Оставя се за минута да се разтопи шоколада и след това се разбърква до хомогенност. Добавяме ванилията. Оставяме да се охлади. В отделна купа разбиваме останалата сметана с бадемовата есенция докато се образуват твърди връхчета. След това внимателно смесваме двата крема. Задължително е шоколадовият крем да е напълно изстинал, иначе, ще пием крема от чаша.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!