"В търсене на изчезналата пудра захар", как клиентите закъсаха с колата насред пустошта в опит да стигнат до сладкарската борса и безумното обикаляне по магазините да открием все пак някаква качествена захар. Ето и самата торта:
Отвътре тортата е с готови ванилови блатове, ванилов мус, но с маскарпоне вместо с крем сирене, парченца праскови и измазана с бял шоколадов ганаш, сиропирана е с компот от праскови, а между блатовете са подредени бишкоти. Префектната комбинация за бебешки празник.
Бял шоколадов ганаш
200 мл. сладкарска сметана
200 гр. бял шоколад
20 гр. масло
Загряваме сметаната до кипване. Прибавяме натрошения шоколад и маслото и махаме от котлона. Разбъркваме до пълното усвояване на съставките и оставяме няколко часа в хладилник. Охладената смес е жълтеникава, лепкава и много гъста. Разбиваме с миксера около 5 минути и тя побелява от поетия въздух и се надига. С нея измазваме тортата.
ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА!
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!