Продукти:
3 яйца на стайна температура
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
125 гр. масло на стайна температура
1 ч.ч. захар
1/2 пакетче какао
По желание - натурален шоколад, нарязан на парченца
Пудра захар за поръсване
Сладко от боровинки или друго по избор
Приготвяне
Разбиваме маслото със захарта докато побелее. Прибавяме яйцата едно по едно - всяко следващо след като се поеме предишното. Накрая прибавяме топлото мляко и разбиваме добре. Отделно пресяваме брашното, бакпулвера и какаото и ги прибавяме към течната смес. Разбъркваме докато се поеме брашното. Половината смес изсипваме в намаслена и набрашнена форма за кекс. Отгоре разпределяме равномерно сладкото и заливаме с останалата смес. Ако прибавяме шоколад - правим го в тестото. Печем на 180 градуса докато клечка за зъби (по-скоро дървено шишче) излезе суха. Вадим от формата, поръсваме с пудра захар още докато е топъл и сервираме с шоколадов сос:
1 ч.ч. прясно мялко
захар на вкус
2-3 с.л. какао
царевично нишесте
бучка масло с размерите на кубче бульон
Кипваме млякото със захарта и какаото. Прибавяме нишестето, размито в малко от топлата течност и бъркаме на слаб огън докато се сгъсти. Мисля, че 1 с.л. нишесте е напълно достатъчна, за да е сосът течен. След като се сгъсти, прибавяме маслото, бъркаме докато се смеси добре и сервираме охладено.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!